RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Monday, 24 December 2012

Derita 3 hari sebelum dilepaskan penculik


KUALA LUMPUR – Saat getir selama tiga hari seorang ahli perniagaan diculik empat lelaki bersenjatakan pistol di Muar, Johor pada Jumaat lalu berakhir semalam apabila lelaki itu dibebaskan di kawasan sebuah ladang kelapa sawit di Sungai Besar, Selangor semalam.

Mangsa berumur 56 tahun itu dibebaskan selepas keluarga ahli perniagaan itu membayar wang tebusan dikatakan berjumlah RM1 juta kepada kumpulan penculik itu.
Satu sumber berkata, mangsa diculik pada pukul 10 malam, 21 Disember lalu sewaktu dia dan ahli sekeluarganya baru tiba di rumah selepas keluar makan malam.
Difahamkan, sejurus mangsa dan ahli keluarganya masuk ke dalam rumah, empat lelaki bersenjatakan pistol turut meluru ke dalam rumah itu dan melarikan mangsa.
Ahli keluarga mangsa tidak dicederakan.
Sumber itu memberitahu, jiran mangsa yang melihat kekecohan tersebut menghubungi polis tetapi mangsa yang dilarikan gagal dikesan.

Sumber Kosmo
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1224&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2FuDJcH00 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...