RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Friday, 28 December 2012

2 Orang Mati tertimbus tanah runtuh di Sungai PetaniANGGOTA bomba mengeluarkan salah satu mayat pekerja kontrak yang maut selepas ditimbus tanah runtuh di Sungai Petani semalam.


SUNGAI PETANI – Malang menimpa dua pekerja kontrak apabila mereka maut akibat ditimbus tanah runtuh ketika sedang melakukan kerja-kerja memasang saluran paip kumbahan di tapak pembinaan projek perumahan Ambangan Heights, Jalan Bukit Selambau di sini semalam.

Kejadian pukul 10.30 pagi itu mengakibatkan P. Morgan, 39, dari Bedong dan S. Saravanan, 25, dari Sungai Lalang di sini maut. Majikan mereka, Ng Jun Chuan, 45, pula parah dan sedang dirawat di Hospital Sultan Abdul Halim di sini.
Difahamkan, ketiga-tiga mangsa berada di dalam tanah yang telah dikorek sedalam 10 meter sebelum tebing lubang itu tiba-tiba runtuh lalu menimpa mereka.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Sungai Petani, Timbalan Penguasa Rosdi Ismail memberitahu, ketika kejadian, seorang lagi rakan mereka, Ming Wei Toh, 51, pula berada di atas.
“Morgan, Saravanan dan Jun Chuan berada di bawah tapak saluran paip berkenaan sebelum ditimpa tebing tanah runtuh.
Sumber Kosmo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...