RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Monday, 24 December 2012

Lelaki Mati ditikam dihadapan Isteri


KUALA LUMPUR - Seorang mekanik mati setelah ditikam bertubi-tubi oleh sekumpulan lelaki yang dipercayai kerana salah faham dalam kejadian di depan sebuah rumah kedai di Jalan 43, Selayang Baru dekat sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 3 pagi, mangsa R. Kumaran, 31, yang merupakan anak bongsu daripada dua beradik itu mati di tempat kejadian selepas salah satu tikaman tersebut terkena pada rusuk kiri mangsa yang kemudian menembusi jantungnya.
Lebih menyedihkan apabila kematian Kumaran disaksikan oleh isterinya, B. Krishnaveni, 29. Sebelum kejadian, pasangan tersebut baru sampai di depan rumah mereka selepas menziarah ibu Krishnaveni yang tinggal tidak jauh dari tempat kejadian.
Kumaran dan Krishnaveni baru dua tahun mendirikan rumah tangga dan belum dikurniakan anak.
Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk A. Thaiveegan berkata, semasa kejadian, mangsa mahu mengunci motosikalnya manakala isterinya yang bekerja di sebuah kedai disuruh naik ke rumah mereka di tingkat tiga di rumah kedai itu.

Sumber Kosmo
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1224&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz2FuFA3M00 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...