RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Sunday, 23 December 2012

Bayi ditemui kesan terbakat disyaki mangsa deraKERATAN Kosmo! semalam.


JOHOR BAHRU - Seorang bayi perempuan berusia setahun yang mayatnya ditemui terbakar dengan perut terburai di kaki bukit di Jalan Salleh, Bukit Chagar di sini kelmarin disyaki didera sebelum dibunuh.
Kosmo! difahamkan siasatan awal polis mendapati mangsa yang belum dikenal pasti identiti itu didera berdasarkan kesan lebam pada dahi dan lehernya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Datuk Dr. Hashim Haron berkata, ekoran kejadian itu pihaknya telah menubuhkan satu pasukan khas untuk menyiasat secara menyeluruh termasuk motif sebenar kejadian.
"Polis kini giat mengesan ibu bapa bayi malang itu dan siasatan awal mendapati dia bukan mangsa culik kerana tiada sebarang laporan berhubung kes itu diterima setakat ini.
"Kita juga menolak kemungkinan mangsa adalah anak luar nikah yang dibuang oleh ibu bapanya memandangkan umurnya sudah setahun," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Sumber Kosmo
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1223&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz2FohSLGpg 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...