RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Tuesday, 25 December 2012

3 Maut akibat tanah runtuh


JAKARTA — Tiga orang dari satu keluarga terbunuh dalam kejadian tanah runtuh yang menimbus dua buah rumah di Se Ipuh dalam daerah kecil Koto Parik Gadang Diateh, daerah Solok Selatan, Sumatera Barat, awal hari ini.

Jurucakap Badan Pengurusan Bencana Daerah (BPBD) Solok Selatan berkata, kejadian berlaku pada kira-kira pukul 1.30 pagi.
Mayat ketiga-tiga mangsa yang berusia 60 tahun, 12 tahun dan lapan tahun itu telah dibedah siasat di Pusat Kesihatan Masyarakat Batang Limpawuang, Koto Parik Gadang Diateh.
Jenazah mereka kemudian dibawa pulang ke rumah anggota keluarga di Sei Ipuh, Nagari Pakan Rabaa Tangah.

Sumber Kosmo
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1225&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_03.htm#ixzz2G3FAea5J 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...