RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Saturday, 12 January 2013

Bekas ahli Scan dipenjara 1 hari denda RM10,000Mahkamah Seksyen Ipoh telah menjatuhkan hukuman penjara sehari dan denda RM10.000 terhadap bekas ahli kumpulan Scan Rustam Affandi Abdul Majid dan Addy Sany Ariffin.


Mereka berdua disabitkan kesalahan cuba menipu seorang pegawai (SPRM) yang menyamar sebagai pembiaya dan rakan kongsi lelap Kolej Crew Skills Internasional bagi mendapatkan  kononnya boleh membantu mendapatkan kelulusan Lesen Pusat Bertauliah daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran bagi kolej berkenaan.

Jika kedua-dua tertuduh gagal membayar denda tersebut tambahan 3 bulan penjara akan dikenakan terhadap kedua-dua tertuduh dan mereka dilihat membayar denda tersebut.

sumber kosmo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...