RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Tuesday, 8 January 2013

Punya anak hasil hubungan sulit


Pasangan mengaku ada anak hasil hubungan sulit
Mengejutkan apabila seorang wanita berusia 27 tahun mengaku mempunyai seorang anak hasil hubungan sulit dengan pasangannya berusia 35 tahun yang berstatus suami orang yang mempunyai 3 orang anak.


mereka adalah salah satu daripada pasangan yang ditahan Jabatan Agama Islam Johor (JAIJ)
didalam satu operasi cegah maksiat di sekitar Bandar Kluang, malam minggu lalu.

Ketika serbuan dilakukan Pasangan ini memberikan alasan mereka akan berkahwin dan menyewa hotel sekadar untuk berjumpa bagaimanapun beliau gagal menyakinkan pihak JAIJ. Lelaki itu juga memberikan alasan beliau dalam proses penceraian dengan isteri beliau.

Kedua-dua pasangan tersebut ditahan dan akan didakwa dibawah seksyen 27, Enakmen kesalahan syariah Johor sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM 3000 atau penjara tidak lebih 2 tahun atau kedua-duanya sekali.

Sumber sinar harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...