RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Sunday, 13 January 2013

Gara-gara bakar kenderaan JPJ 3 ditahan polis

Gara-gara membakar kenderaan penguatkuasa JPJ, tiga individu akhirnya ditahan pihak polis bagi membantu siasatan. Dalam kejadian tersebut sebuah kenderaan milik JPJ hangus dibakar oleh orang awam yang mendakwa kenderaan tersebut menjadi punca kemalagan membabitkan 10 buah kenderaan termasuk kenderaan JPJ tersebut.

Menurut pihak Polis, Ketiga-tiga individu tersebut ditahan di tiga lokasi berbeza dan tidak menolak kemungkinan terdapat ramai lagi individu yang terlbat dal insiden itu.

Berikutan dengan itu, pihak polis akan segera menjalankan siasatan dan mengumpul bukti bagi mejejaki penjenayah terbabit dan akan membuat tangkapan dalam masa terdekat.

 sumber sinar

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...