RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Wednesday, 16 January 2013

BL1M - Lesen Motosikal hanya RM199Bantuan Lesen 1 Malaysia (BL1M) yang dilancarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak penghujung bulan ini, betul-betul membuktikan kerajaan perihatin terhadap generasi muda.

Ia bakal memberi peluang kepada generasi baru untuk memiliki lesen B2 (Motosikal) dengan bayaran serendah RM199 berbanding sebelum ini RM350. Bayaran ini merangkumi ujian berkomputer sehingga praktikal dan juga ujian Teori.

Borang permohonan untuk program BR1M ini boleh didapati di www.bl1m.my, www.myeg.com.my atau mana-mana 222 pejabat parti komponen BN di seluruh negara.

"Jika gagal mengakses laman BR1M sila cuba Laman myeg, keadaan ini mungkin disebabkan peningkatan trafik ke laman tersebut"

Tempoh Permohonan
Selama 2 minggu bermula 15/01/2013.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...