RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Monday, 14 January 2013

Salah guna facebook dengan memuat naik gambar panas

Laman sosial facebook hari ini dilihat telah 
banyak disalah guna oleh gadis-gadis melayu untuk mempertontonkan kepada umum aksi panas mereka. Mereka tidak malu dan segan silu untuk mempertontonkan kepada umum keayuan mereka dengan memuat naik ke laman sosial ini.

Tren ini dilihat semakin parah apabila munculannya muka-muka baru yang mana dilihat semakin hari semakin meningkat bilangannya, antara peringkat umur yang gemar memuat naik gambar-gambar panas adalah diantara 16-25 tahun.

Lihat saja gambar mereka, ada yang semakin berani menunjukkan tempat-tempat sulit dilihat dan ada yang berani memuat naik gambar beraksi ghairah bersama pasangan di laman sosial ini.


Sebelum ini masyarakat digemparkan dengan gambar-gambar aksi separuh bogel gadis melayu dimuat naik ke laman lucah, dan ada diantaranya berserta gambar gadis tersebut yang lengkap memakai tudung. Mungkin empunya gambar tidak sedar akan apa yang sedang berlaku, mungkin juga ini yang menyebabkan meningkatnya bilangan kes rogol, cabul dan liwat di negara kita.

Jadi ingatlah gadis-gadis diluar sana, ingat gambar anda selalu diperhatikan oleh individu-individu yang ada kepentingan. jangan jadikan anda mangsa seterusnya.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...