RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Friday, 21 December 2012

Shila Amzah dilarang berkongsi kisah peribadi


Shila Amzah
Shila Amzah
BARU beberapa bulan penyanyi Patah Seribu ini meniti kejayaan, sudah ada berita kurang sedap yang didengar berhubung kisah cintanya dengan pelakon, Sharnaaz Ahmad.

Susulan cerita yang mengaitkan hal peribadi Shila Amzah itu, bapanya tampil mengeluarkan kenyataan di fanpage atas nama ‘Shylla’, semalam.

ND Lala atau nama sebenarnya Amir Amzah tidak mahu Juara Asian Wave itu memberi sebarang kenyataan berhubung berita kurang sedap itu.

“Saya tidak mahu Shila memberi apa-apa ulasan buat masa ini. Saya melihat, memberi tumpuan untuk mengangkat nama baik negara adalah lebih penting dan berfaedah daripada memberi tumpuan terhadap hal yang bersifat peribadi.

“Sila beri tumpuan dan buat persiapan yang rapi untuk ke Miami, Amerika Syarikat,” katanya.

ND Lala memberitahu, Shila dicalonkan dalam dua kategori persaingan World Music Awards 2012 iaitu Artis Wanita Terbaik Dunia dan Penghibur Terbaik Dunia 2012 yang bersaing dengan penyanyi antarabangsa lain seperti Beyonce, Jennifer Lopez, Jason Mraz dan Jay Chou.

“Ini merupakan sejarah dan pengiktirafan bagi negara dan industri muzik kita di mata dunia,” katanya.

Dalam pada itu, ND Lala berpendapat perkongsian hal peribadi adalah tidak wajar.

“Bagi saya, perkongsian hal peribadi yang boleh ditatap oleh orang lain adalah tidak wajar,” katanya.

Pada malam Anugerah Planet Muzik 2012 itu, Shila sempat bergurau mengatakan Sharnaaz merajuk berikutan dirinya berduet dengan penyanyi Singapura, Taufik Batisah.

Susulan kenyataan itu, beberapa status kurang manis dikemas kini Sharnaaz di akaun Twitter.
Sumber sinar harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...