RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Saturday, 2 February 2013

Semak Saman PDRM keputusan report POLIS lebih Mudah

 
Pada Entri kali ni COK nak kongsikan pada rakan-rakan semua bagaimana nak semak saman secara online mengunakan Laman Rasmi PDRM. Tapi sebelum tu COK nak ucapkan terima kasih kepada rakan COK kerana bertanyakan soalan ini.

Pasti masih ramai yang belum sedar kewujudan laman ini iaitu Sistem Semak Online (SSO)  http://sso.rmp.gov.my/Login.aspx. Untuk rakan-rakan yang hendak menggunakan laman ini anda perlulah mendaftarkan diri terlebih dahulu seterusnya log masuk penggunakan Id 
pengguna serta kata laluan yang telah didaftarkan.


Sebenarnya laman ini bukan sahaja membolehkan anda menyemak saman, tetapi anda juga boleh menyemak status keputusan report Polis, Status pengambilan Jawatan Kosong PDRM dan juga status permohonan Lesen AM.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...