RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Wednesday, 21 November 2012

Ditembak ketika buka bungkusan - Kosmo

RAMAN dan isteri berada di dalam kereta BMW milik mereka yang diletakkan di tempat letak kereta di Pusat Komersial Taman Johor Jaya, Johor Bahru ketika berlaku percubaan membunuh mereka semalam.


JOHOR BAHRU – Seorang kontraktor menyangka dia akan mati apabila seorang lelaki berjaket gelap tiba-tiba melepaskan dua das tembakan ke arahnya yang ketika itu berada di dalam kereta dan sedang membuka sebuah bungkusan di Pusat Komersial Taman Johor Jaya di sini semalam.

Semasa kejadian pada pukul 1.20 petang, mangsa O. Raman, 56, rakyat Singapura yang mempunyai taraf penduduk tetap negara ini dan isterinya, S. Padmavathi, 52, baru masuk ke dalam kereta BMW miliknya yang diletakkan di tempat letak kereta di depan pusat kurier di situ.
Bagaimanapun, cerita Raman, tiba-tiba seorang lelaki yang memakai topi keledar dan berjaket gelap muncul di tepi keretanya dan terus melepaskan tembakan ke arahnya.

KEADAAN Raman yang menahan kesakitan selepas kaki kanannya terkena satu das tembakan.


“Ketika mendengar tembakan itu, saya hanya ingat mati tetapi apabila lelaki berjaket itu beredar saya bersyukur kerana masih bernyawa dan hanya cedera di kaki kanan terkena satu das tembakan manakala tembakan lagi satu menembusi cermin tingkap tempat duduk sebelah pemandu.
Terdahulu, Raman yang banyak berurusan di Singapura dan Pasir Gudang berasa hairan apabila bungkusan yang dibuka hanya mempunyai sebuah diari.
“Kami tidak pasti sama ada bungkusan itu merupakan perangkap untuk musuh saya mencederakan saya,” kata Raman ketika ditemui di sini.
Raman bagaimanapun menafikan dia mempunyai musuh perniagaan.
Sementara itu, Padmavathi berkata, sebaik penjenayah itu beredar, dia yang dalam keadaan panik terus menghubungi anak perempuannya untuk mendapatkan bantuan.
Pasangan tersebut mempunyai tiga anak perempuan dan Padmavathi memiliki tiga buah tadika di sini.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Roslan Zainuddin berkata, polis sedang menyiasat motif kejadian tersebut selain memburu lelaki yang dipercayai cuba membunuh mangsa.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...