RENUNGAN

Aku hanya manusia biasa yang mana pendapat aku mungkin benar dan mungkin salah. Maka telitilah pendapat yang aku kemukakan. Semua pendapat yang selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah maka ambillah ia manakala yang tidak selaras dengan al-Qur’an dan al-Sunnah, tinggalkanlah. (Kata-kata oleh Malik Bin anas Rahimahullah, Riwayat Ibn ‘Abd al-Barr di dalam Jami’ Bayan al-Ilm, jld. 2, ms. 32)

Tuesday, 20 November 2012

Mayat wanita ditemui dalam keadaan tangan dan kaki diikat

KUALA LUMPUR: Mayat seorang wanita ditemui dalam keadaan tangan dan kakinya terikat di dalam tong sampah di sebuah kawasan perindustrian di Jalan Bukit Rahman Putra 8/1, Sungai Buluh di sini pagi ini. 

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan berkata, wanita dipercayai warga asing berumur lingkungan lewat 20-an itu ditemui seorang pekerja kontrak jam 11.40 pagi ini sebelum memaklumkannya kepada polis. 
"Pekerja berkenaan terlihat mayat wanita berpakaian lengkap itu dilitupi plastik kanvas ketika mahu membuang sampah. Pemeriksaan polis pula mendapati terdapat kesan jerutan di leher dan cedera di muka mangsa," katanya kepada pemberita. 
Rosly berkata, wanita tanpa dokumen pengenalan diri itu dipercayai mati kira-kira dari 24 jam lalu dengan mayatnya dipercayai dibunuh di tempat lain sebelum dicampak ke tong sampah itu. 

Bagaimanapun katanya, polis menolak kejadian bermotifkan samun kerana barang kemas milik mangsa seperti rantai leher dan cincin emas masih ada di badannya. 

Mayat dihantar ke Hospital Sungai Buluh untuk bedah siasat. - BERNAMA 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...